Hoe werkt een WK poule?

4 min read

Voor je het weet staat het WK poule weer voor de deur. Het is dan ook super leuk om mee te spelen met dé WK poule van Nederland. Zo maak jij de wedstrijden nog spannender. Als jij het gevoel hebt dat je uitslagen van de WK wedstrijden goed kan voorspellen, dan is dit zeker iets voor jou. Zo wint het Nederlands elftal niet alleen iets moois, maar jij ook! In dit artikel wordt alles uitgelegd over de WK poule.

Registreren voor de WK poule

Het makkelijkste taakje voor het mee doen aan de WK poule is het registreren. Het kost je maar één minuut en dan kun je al beginnen met voorspellen. Je hoeft alleen je voor- en achternaam in te vullen. Daarna moet je je email en wachtwoord opgeven en vaak wordt er nog gevraagd om een nickname. Dan zal jij een bevestigingsmail krijgen waardoor je jouw account kan activeren. Het is dan tijd om te beginnen.

Wk poule maken

Het invullen van een Wk poule

Na april 2022 kun jij na je regristratie dan eindelijk beginnen met het voorspellen van de uitslagen van de spannende WK wedstrijden. De loting heeft namelijk op dit moment nog niet plaats gevonden in Qatar. Die zal pas in april 2022 plaatsvinden en dan kun jij dus gaan voorspellen wie er gaat winnen. Je kunt dan op een site invullen wat jouw voorspellingen zijn voor de WK wedstrijden. Het WK telt in het totaal 64 wedstrijden. Jij kunt dus heel wat voorspellen. Dat doe je al volgt. Er vinden altijd wedstrijden van de groepsfase plaats. Deze kun je al invullen voorafgaand aan het WK voetbal. Het fijne is dat je jouw voorspellingen nog kunt veranderen tot 1 minuut voor de wedstrijd. Dus bedenk jij je toch? Dan kant dat nog. De wedstrijden die daar na plaatsvinden vul jij tijdens het WK voetbal in. Dit zijn dan de achtste finale, de kwartfinale, de halve finale en natuurlijk de finale. Elke WK ronde kom jij dus terug om je voorspellingen te doen voor de volgende ronde. Let er wel op dat jij jouw voorspellingen goed moet opslaan. Dit doe je door onderaan op ‘voorspelling opslaan’ te klikken.

Voorspel tips voor het WK

Ben jij nieuw bij het voospellen van wedstrijden en heb je wat tips nodig? Het kan je heel erg helpen om bij elke wedstrijd even op de info button te klikken. Daar zie je dan hele interessante informatie staan waar jij je voorspelling op kan baseren. Je ziet dan bijvoorbeeld de meest voorspelde uitslagen.

Een WK poule organiseren

Wat is er leuker dan een WK poule organiseren met je collega’s, vrienden of familie? Op de meeste websites kan dit gewoon gemakkelijk. Via poules in het menu kun jij gemakkelijk een eigen poule aanmaken waarbij je vervolgens mensen kunt uitnodigen. Zo maak jij voetbal kijken met je vrienden nog spannender. Als jouw voorspelling klopt, win jij natuurlijk een hele leuke prijzenpot.

Hoe zit het met de punten en ranglijst?

Hoe zit het dan met de punten en de ranglijst? Het is natuurlijk zo dat jij zoveel punten moet scoren om zo hoog mogelijk in de ranglijst te eindigen. Wanneer jij de uitslag perfect hebt voorspeld, scoor je maximaal 10 punten. Je verdient echter ook wel punten als je de westrijd bijna perfect hebt voorspeld. Het zit namelijk zo; bij een correcte voorspelling krijg je dus 10 punten. Bij een het voorspellen van de winnaar krijg je 5 punten en bij het voorspellen van het aantal doelpunten thuis-of uitteam krijg je 2 punten.

De spelregels van WK poule

Er worden dus 64 wedstrijden gespeeld tijdens het WK voetbal in Qatar. Dat betekent dat jij dus in theorie maximaal 640 punten kunt verdienen. Verder is de enige andere belangrijke regel dat jij tot één minuut voor de wedstrijd je voorspelling kan veranderen. Verder moet jij gewoon slim inzetten op het juiste team en de juiste voorspelling maken. Het is dus wel een beetje een kwestie van geluk maar dat maakt het des te spannender.

Wil jij graag het spannende WK voetbaltoernooi nog spannender maken? Organiseer dan een WK poule met je vrienden, familie of collega’s. Zo maak je elke wedstrijd nog leuker om te kijken.