Tips voor het inrichten van een babykamer 

2 min read

Is er een baby op komst en ga je een babykamer inrichten? Bij deze gefeliciteerd! Het inrichten van een babykamer is een leuke taak. Je kunt beginnen met het opdoen van inspiratie, dan kom je al een heel end. Is dit je eerste baby? Dan kun je ook andere ouders om advies en tips vragen. Zij hebben het hele circus immers al meegemaakt, en weten wat praktisch is. Ook in deze blog kun je tips lezen, over Muursticker kinderkamer en decoratie tot opbergruimte!

Leg alle nodige spullen dichtbij de commode

Noodzakelijke babyspullen zijn doekjes, luiers, aankleedkussens, luieremmers, speens en dat soort dingen. Leg deze spullen naast de commode, want je wilt niet weglopen en dat je baby van de commode afrolt.

baby stickerkamer

Zorg voor genoeg opbergruimte

Als je een baby krijgt, zul je te maken krijgen met slapeloze nachten. Hierdoor zul je ’s nachts van bed moeten om je baby te voeden, en je wilt dan natuurlijk niet dat je over speelgoed, matten of iets anders struikelt met de baby in je armen. Het is daarom belangrijk dat je veel opbergruimte hebt, zodat je alles kunt opruimen wanneer je het niet meer nodig hebt in plaats van dat alles door de babykamer heen slingert en alles op de grond ligt.

Kies voor afwasbaar behang

Liever zou je het niet hebben, maar het kan een keer voorkomen dat je baby plast terwijl je de luier aan het verschonen bent. Het kan zelfs nog verder gaan dan een plasje… Het is daarom fijn om afwasbaar behang te hebben. Dit is een goede afwerking voor de muur rondom de commode of voor de hele kamer. Er zijn verschillende soorten wasbaar behang, zoals vliesbehang, glasvezelbehang en vinyl behang. Deze kun je opleuken met een muursticker kinderkamer. Daarnaast doe je er ook goed aan om alle spullen in de kamer wasbaar te maken, zoals de gordijnen, dekens, meubels, etc.

Houd de babykamer neutraal

Wanneer er een jongetje op komst is kiest men vaak voor een blauwe kamer, en bij een meisje verft men de muren graag roze. Weet je nog niet wat het geslacht van je baby wordt, dan kun je het beste kiezen voor een neutrale kleur op de muren van de babykamer. Denk bij neutrale kleuren aan grijs en wit, maar ook diverse tinten groen zoals mintgroen en mosgroen. Ook okergeel is een neutrale kleur, net als houttinten, taupe en nog veel meer. Op deze manier kun je de babykamer alvast inrichten, ook als je het geslacht nog niet weet. Het is in dat geval namelijk beter om voor neutrale kleuren te kiezen, want je wilt geen blauwe muren als je kindje later een meisje blijkt te zijn! Voorkom verrassingen en verf de muren van je kamer in een neutrale kleur.