Waarom een pvc vloer voor jouw huis misschien een goed idee is

3 min read

Steeds meer mensen kiezen voor een pvc vloer in huis. Niet alleen in de woonkamer of keuken, maar ook steeds vaker in de badkamer of op het toilet. Maar wat is de reden dat steeds meer mensen kiezen voor deze vloer? Om te beginnen is een pvc vloer een soort kunststof vloer. Echter zit er geen hout in deze vloer, in tegenstelling tot laminaat bijvoorbeeld. De vloeren zijn relatief dun en bestaan uit meerdere lagen, met bovenal een toplaag gemaakt van polyurethaan. Bovendien is de pvc vloer in veel stijlen te verkrijgen van PVC vloer betonlook naadloos tot hout stijl. Zo kun je de vloer dus het beste vergelijken met een laminaatvloer maar zijn deze toch zeker verschillend. Maar wat zijn dan de voordelen van deze vloer, waardoor het misschien ook een optie voor bij jou in huis is. 

Gebruiksgemak en brede keuze aan vloeren

De grootste voordelen van de pvc vloeren zijn voornamelijk dat ze erg gebruiksvriendelijk zijn. Dat wil zeggen, ze zijn makkelijk te onderhouden. Je kunt ze met een stofzuiger en dweil zo schoon krijgen. Tevens zijn pvc vloeren in legio stijlen, kleuren en modellen te verkrijgen. Ze zijn namelijk makkelijk in verschillende stijlen te produceren. Zo vind je dus pvc vloeren met een houtstijl, een natuursteenstijl of juist met een betonlook. Echter brengt dit niet de eigenschappen van deze stijlen met zich mee. Bovendien worden de pvc vloeren steeds natuurgetrouwer gemaakt en kun je ze dus vaak niet meer van echte houten of stenen vloeren onderscheiden. 

Zelf een pvc vloer leggen

Een ander groot voordeel van de pvc vloer is, dat deze relatief makkelijk te leggen is. Heb je totaal geen ervaring met het leggen van een vloer en ben je er niet zeker van dat je dit kunt? Dan is het misschien beter hier een specialist voor in te huren. Maar wanneer je best handig bent is het zeker goed te doen een pvc vloer te leggen. Pvc vloeren zijn op twee manieren te leggen. Dit hangt af van de vloer. Je hebt pvc klik vloeren en pvc vloeren die je dient te lijmen. Een pvc klikvloer is makkelijker te leggen, echter is een pvc lijm vloer vaak net iets netter en strakker afgewerkt wanneer je deze goed legt. 

De nadelen van een pvc vloer

Maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan een pvc vloer. Eén daarvan is dat de vloer soms redelijk prijzig kan zijn. De vloeren gaan namelijk lang mee en zijn erg duurzaam. Hierdoor betaal je ook meer voor de vloeren dan vele anderen. Helemaal wanneer je vloer laat leggen en egaliseren kan de prijs soms oplopen. Tevens zijn de pvc vloeren relatief dun. Heb je dus te maken met oneffenheden onder de pvc vloer? Dan kan het zijn dat deze goed naar voren komen en dat je hier misschien zelfs last van krijgt. In dit geval zul je de ondervloer goed moet egaliseren. Helemaal met gelijmde pvc vloeren is het zelf erg lastig een pvc vloer te plaatsen op een ondervloer met veel oneffenheden.