De voordelen van een eigen koffieautomaat

2 min read

Het hebben van een goed koffieautomaat is voor de meeste mensen erg belangrijk. Maar tegenwoordig zijn er zoveel soorten koffie, dus waar start je met deze keuze? Koffie wordt heel serieus genomen, overal duiken cafés op die de nieuwste koffie soorten verkopen. Maar helaas hangt daar ook een prijskaartje aan. Gelukkig kun je net zo goed heerlijke koffie thuis of op het werk maken. Met alle uren die per week op kantoor worden doorgebracht, is goede koffie op de werkplek een echte must have. Maar wat zijn nu de beste koffie automaten voor op de werkplek?

Het beste koffieautomaat voor op het werk

Koffie staat vaak in het middelpunt van het gesprek en is bovendien voor sommige het hoogtepunt van de dag. Maar veel koffieautomaten hebben ook wat wils voor mensen die geen koffie drinken. Deze automaten geven hebben namelijk ook de opties voor heet water en warme chocolademelk. Of je nu koffie, thee of wat anders drinkt, doordat de meeste apparaten snel de drank klaarmaken, sta je niet heel lang te wachten. Hierdoor wordt er geen rij gevormd voor het koffieapparaat, en kan iedereen sneller weer terug aan het werk. 

Meer dan alleen maar koffie

Of je nu gek bent op filterkoffie of juist vers gemalen bonen koffie juist lekkerder vindt, de koffie die je drinkt, vertelt iets over jou. Zwarte koffie komt bijvoorbeeld een serieuzer over dan wanneer je gaat voor een ijskoffie met slagroom. Daarnaast is dit tweede vaak niet heel praktisch op de werkvloer. De meeste mensen hebben ook gelijk een ‘type’ mensen in hun hoofd, wanneer je hierom zal vragen.

 

Koffie is voor veel mensen niet alleen het begin van de dag, maar ook het bijklets-momentje na het weekend. Een soort geldig moment tussen de werkactiviteiten door. Of je nu koffie drinkt voor de energie boost aan het einde van je dag, of puur omdat je het lekker vindt, koffie is altijd een goede toevoeging.

Waar let je op bij een koffieautomaat?

Wanneer je een koffiezetapparaat besluit aan te schaffen voor het bedrijf, waar moet je dan eigenlijk op letten? Waarom kunnen we niet zo’n capsule machine nemen, daar zit toch meer keuze in? De reden om te kiezen voor een bonenautomaat is voornamelijk dat deze machines gemiddeld tussen de 50 tot 240 kopjes koffie per uur kunnen leveren zonder dat het apparaat aanzienlijk achteruit gaat. Wanneer het apparaat dag in, dag uit gebruikt wordt, is dit van groot belang. Je wilt niet iedere maand een nieuwe moeten aanschaffen. Doordat deze industriële apparaten ook nog eens op zo’n manier in elkaar gezet worden dat ze na hun levensduur recyclebaar zijn, zijn ze een stuk duurzamer dan een alternatieve machine.