Voorkom problemen tijdens verhuizen met deze tips

2 min read

Verhuizen is spannend, leuk en tijdrovend. Het klaarmaken van je nieuwe woning en afscheid nemen van de oude woning is voor veel mensen een nieuwe stap, die gepaard gaat met spanning en opwinding. Daarnaast geeft verhuizing ook veel werk dat tijdrovend is en voor chaos zorgt. Om je verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen, is het verstandig wat voorbereidingen te treffen. Denk aan het maken van een duidelijke planning, het regelen van vrijwilligers en het inschakelen van bedrijven die het verhuizen makkelijker maken.

Maak gebruik van de juiste middelen

Welke middelen je gaat gebruiken tijdens je verhuizing, hangt af van je nieuwe en oude woning. Spullen die van een bovenverdieping komen, verhuis je gemakkelijk met een lift. Een verhuislift huren is dan een goede oplossing. Zo hoef je geen spullen naar beneden te tillen en voorkom je ongelukken en blessures. Een andere optie is bijvoorbeeld het huren van een bus of vrachtauto om spullen van A naar B te brengen. Hierin bestaat de mogelijkheid om zelf te rijden, of om een extern bedrijf met verhuiswagen in te huren. Het voordeel hiervan is dat ze ook helpen met het tillen en inladen van de meubels en dozen.

Zorg voor de vrijwilligers

Tijdens de verhuizing is het fijn wanneer vrijwilligers meehelpen. Denk aan familieleden, vrienden, buren of mensen die je graag willen helpen. Vergeet in alle hectiek van het verhuizen niet voor je vrijwilligers te zorgen. Denk aan het regelen van eten en drinken. Zorg dat er wat beschikbaar is voor de vrijwilligers om ze te belonen voor hun harde werk. Denk ook aan de verhuizers die je betaald laat helpen. Beloon alle vrijwilligers voor het harde werk, bijvoorbeeld door na het verhuizen een borrel te regelen, of lekker eten. Jonge kinderen zijn tijdens de verhuizing meer last dan hulp. Wanneer je een hele dag gaat verhuizen, breng de kinderen naar een oppas. Zo is je enige focus die dag het verhuizen.

Bereid je verhuizing goed voor met dozen

Verhuisdozen zijn onmisbaar tijdens de verhuizing. De gouden tip voor een zorgeloze verhuizing is: begin op tijd. Begin met het organiseren van al je spullen. Wat gaat mee, wat gooi je weg en wat hoort bij elkaar? Categoriseer je spullen en plaats ze vervolgens per categorie in een verhuisdoos. Vergeet de dozen niet te coderen met de spullen die erin zitten en de ruimte waar het naartoe mag. Zo weten niet alleen jij, maar ook de vrijwilligers waar de dozen heen moeten wanneer ze deze uitladen. Een andere tip is om dozen met breekbare spullen duidelijk te coderen. Zo voorkom je dat deze per ongeluk beschadigen tijdens de verhuizing. Gebruik deze tips en geniet van een zorgeloze verhuizing naar je nieuwe woning.