Redenen om te beginnen met kickboksen

2 min read

Wil jij afvallen op een leuke en effectieve manier, of wil je een strakker lijf krijgen? Dan zou je kickboksen eens moeten proberen. Kickboksen is namelijk niet alleen een van de beste sporten om af te vallen, maar ook een uitdagende en leuke manier om te bewegen. Kickboksen Zoetermeer verandert niet alleen je lichaam, maar ook je mindset. Ben je benieuwd naar alle voordelen die kickboksen te bieden heeft? Lees er in deze blog meer over!

Leuk en uitdagend

Om bewegen en sporten vol te kunnen houden als je wilt afvallen, is dat het variërend en leuk moet zijn. Er is geen enkele persoon die geniet van saaie en eentonige trainingssessies. Een goede kickbokstrainer let er daarom altijd op dat de trainingen afwisselend zijn, zodat zijn of haar leerlingen elke les een nieuwe uitdaging hebben. Naast alleen lessen kun je ook groepslessen nemen, waardoor een kickboksles een sociaal element heeft waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. 

Alles in 1 workout

Als je aan kickboksen doet, ben je niet alleen bezig met de technische kant van het boksen. Je werkt namelijk ook aan je vetverbranding, spierkracht en conditie. 

Touwtjespringen is een belangrijk onderdeel van de training, wat ervoor zorgt dat je conditie binnen korte tijd verbetert. Bij kickboksen krijg je te maken met afwisselende trainingen van intensieve inspanning met korte rustperiodes, waardoor je je conditie kunt verbeteren en tegelijkertijd veel vet verbrandt. Daarnaast doe je bij kickboksen oefeningen waarvan je sterkere spieren krijgt. Kickboksen is om die reden een sport waarmee je binnen korte tijd veel resultaat behalen kunt.

Een strakker lijf met kickboksen

Cardio trainingen en boksen richten zich voornamelijk op het trainen van het onder- of bovenlichaam, terwijl kickboksen een sport is waarmee je je hele lichaam traint. Je trapt en stoot bij kickboksen, waardoor je het boven- en onderlichaam traint. Je lijf wordt sterker en strakker omdat je je hele lichaam traint.

Hoge calorieverbranding met kickboksen

Als je wilt afvallen, is het essentieel om meer calorieën te verbranden dan je binnenkrijgt. Hiervoor moet je jezelf echter niet uithongeren. Als je een kickbokstraining aan je sportroutine toevoegt, kun je tijdens een intensieve sessie wel 475 tot 800 calorieën verbranden. Hoeveel calorieën je exact verbrandt hangt af van je eigen gewicht en de intensiteit van de training. Elke training die je doet draagt bij aan je afvalproces, indien je elke dag op je voeding let natuurlijk.

Kickboksen geeft voldoening

In de bovenste alinea’s heb je kunnen lezen waarom kickboksen de perfecte sport is als je wilt afvallen, sterker wilt worden of een strakker lijf wilt. Daarnaast is kickboksen om die redenen een sport die je veel voldoening geeft. Je lichaam ziet er niet alleen beter uit, je zult ook gaan merken dat je beter in je vel zit. Hierdoor kun je je weer beter concentreren en kun je ’s nachts beter slapen.